Πως μπορώ να επιλέξω το παρκέ που μου ταιριάζει;

Ποιο είδος εσωτερικής διακόσμησης προτιμάτε;

Τα πατώματα από σκούρο ξύλο ζωντανεύουν την εξωτική διάθεση και το πάθος. Η βαριά ιδιαίτερη επίπλωση αναδεικνύει τη μαγεία του παρκέ. Συνδυάστε το πάτωμα με χρώματα, χρησιμοποιώντας κίτρινο χρώμα στη διακόσμηση και επιλέγοντας υλικά, όπως το κεραμικό και το μπαμπού. Αν αναζητάτε την έμπνευση, χρησιμοποιήστε φωτεινό χρυσό χρώμα στους τοίχους επενδυμένους κατά προτίμηση με ταπετσαρία.

Στα παρκέ  με χρυσαφένιο χρώμα , όπως η δρυς η πέτρα, το ατσάλι ή ο σφυρίλατος σίδηρος δίνουν μια ζεστασιά και μια νότα κομψότητας στους χώρους σας. Μην διστάσετε να παίξετε με τις αντιθέσεις. Πειραματιστείτε με λινά υφάσματα και δέρμα σε κουρτίνες και επίπλωση.

Η αρμονική συνύπαρξη στην εσωτερική διακόσμηση είναι συναρπαστική. Τα ανοιχτόχρωμα ξύλινα πατώματα ισορροπούν με δυνατά, έντονα χρώματα-και τόνους του μπλε και λευκού. Τα ανοιχτόχρωμα ξύλινα πατώματα συνδυασμένα με υλικά όπως το γυαλί και το μπετόν παρέχουν ένα μοντέρνο και αποκλειστικά urban στυλ.

Μικρός ή μεγάλος χώρος;

Σε μεγάλους χώρους μια φαρδιά και μακριά σανίδα θα ήταν μια ωραία επιλογή.

Από την άλλη ένα ανοιχτόχρωμο παρκέ κάνει τους μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι.

Επαγγελματική η οικιακή χρήση;

Ένα παρκέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους χώρους από απλή οικιακή έως βαριά επαγγελματική χρήση. Στην περίπτωση της επαγγελματικής χρήσης καλό  θα ήταν να χρησιμοποιούσατε ένα παρκέ με βερνίκι, καθώς το λάδι αναδεικνύει την φυσικότητα του ξύλου, αλλά χρειάζεται περισσότερη συντήρηση, όταν πρόκειται για επαγγελματικούς χώρους.

Ανακαινίζετε ή χτίζετε κάτι νέο;

Όταν ανακαινίζετε και θέλετε να μπει παρκέ πάνω σε μια υπάρχουσα επιφάνεια , πρέπει να υπολογίσετε τα ύψη και το πάχος του ξύλου.

Θα κάνουμε χρήση Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης;

Το ξύλο παρουσιάζει ιδιότητες αντοχής κατά της θερμότητας και προτείνεται για τοποθέτηση επάνω από ενδοδαπέδια θέρμανση. Η θερμική αντίσταση των παρκέ της ΒΟΕΝ μπορεί να αξιολογηθεί ως εξής όσον αφορά το σχετικό πάχος του παρκέ:

  • περίπου 0,07m² K/W για παρκέ 11mm
  • περίπου 0,10m² K/W για παρκέ 14mm
  • περίπου 0,18m² K/W για παρκέ 23mm

Δεδομένου ότι οι ειδικοί σε θέματα θέρμανσης προτείνουν όπως τα δάπεδα να έχουν μέγιστη θερμική αντίσταση ίση με 0,17m²K/W, είναι φανερό ότι τα παρκέ των 11mm και των 14mm είναι τα πιο κατάλληλα.

Συνήθως δεν προτείνετε μασίφ παρκέ σε ενδοδαπέδια θέρμανση , διότι οι συστολές και οι διαστολές είναι πολύ μεγαλύτερες σε ένα μασίφ παρκέ από ότι σε ένα πολλαπλών στρώσεων. Αν παραταύτα θέλετε να χρησιμοποιήσετε μασίφ παρκέ να αναμένετε να δέτε την εμφάνιση μεγάλων κενών ανάμεσα στις σανίδες κατά την περίοδο της θέρμανσης.