Live Pure
Live Matt
Live Satin
Live Natural

Καθαρισμός & Συντήρηση

Live Pure

Οι τελευταία τεχνολογία επεξεργασίας της επιφάνειας που χρησιμοποιείται στο βερνίκι Live Pure δίνει τη φυσική εμφάνιση του ακατέργαστου ξύλου, ενώ παράλληλα παρέχει εξαιρετική αντίσταση ενάντια στη σκόνη, τη βρωμιά και τα υγρά. Προσφέρει επίσης μια υψηλότερη σταθερότητα UV από τις παραδοσιακές βαφές και έλαια. Αυτό σημαίνει ότι μετά την τοποθέτηση δεν είναι απαραίτητη οποιαδήποτε άλλη επεξεργασία της επιφάνειας ή φροντίδα.

Καθαρισμός

Για τον καθημερινό καθαρισμό της σκόνης και της βρωμιάς, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια σκούπα ή ηλεκτρική σκούπα. Αν θέλετε να σφουγγαρίσετε το πάτωμά σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε BOEN Cleaner με μία υγρή σφουγγαρίστρα. Για πιο βρώμικα πατώματα, αυξήστε τη δοσολογία. Πιο έντονη βρωμιά που είναι δύσκολο να καθαρίσει, όπως κηλίδες γράσο ή σημάδια από τακούνι μπορεί να αφαιρεθούν με λεπτομερή καθαρισμό. Το ιδανικό προϊόν για αυτό είναι BOEN Remover.

Εντατικό καθαρισμό και αφαίρεση επιτόπου

 • Οι επίμονοι λεκέδες (κρασί, φρούτα, μούρα, χυμό, κρέμα γάλακτος, μη αλκοολούχα ποτά, μπύρα, καφέ, τσάι) είναι καλύτερο να αφαιρεθούν με οικιακό καθαριστικό
 • Βρωμιά όπως βερνίκι παπουτσιών, , πίσσα, άσφαλτο, το λάδι, το λίπος και η σοκολάτα μπορεί να αφαιρεθεί με white spirit
 • Οι κηλίδες αίματος  απομακρύνονται με κρύο νερό πιο εύκολα.

Live Matt

Ματτ αποτέλεσμα που κάνει το ξύλο να φαίνεται πιο φυσικό Είναι το ίδιο ανθεκτικό με tο protect ultra αλλά είναι λιγότερο γυαλιστερό. Φυσική αίσθηση και ανθεκτικότητα.

Συμβουλές για την συχνότητα καθαρισμού και φροντίδας

 • Για μέτρια οικιακή χρήση (υπνοδωμάτια και living room): κάθε 6 μήνες.
 • Για μέτρια έως έντονη χρήση (σκάλες, διάδρομοι, δημόσιοι χώροι): κάθε 2 βδομάδες.
 • Για βαριά χρήση (εστιατόρια, πολυκαταστήματα, σχολεία): κάθε βδομάδα.

Live Satin

Το βερνίκι BOEN Live Satin δημιουργεί ορισμένες ιδιότητες στο παρκέ που αποτελούν πραγματική ένδειξη της ποιότητας του φινιρίσματος. Το αποτέλεσμα είναι σατινέ και όχι πολύ γυαλιστερό Οι διαστάσεις του ξύλου μπορεί να αλλάξουν εξαιτίας κλιματολογικών συνθηκών.

Στην περίπτωση αυτή είμαστε αληθινά πρωτοπόροι με το βερνίκι Live Satin. Αναπτύξαμε ένα φινίρισμα ανώτερης ποιότητας που προστατεύει από τα γρατσουνίσματα. Τα υλικά λουστραρίσματος που χρησιμοποιεί ο οίκος ΒΟΕΝ δημιουργούν πολύ σκληρή επιφάνεια επίστρωσης κατάλληλη για χώρους με υψηλό φόρτο.

Τα υλικά επίστρωσης είναι ελεύθερα από διαλύτες και φορμαλδεΰδη, γεγονός που εξυπακούεται για ένα φυσικό προϊόν

ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΜΕ ΒΕΡΝΙΚΙ

Η BOEN έχει δημιουργήσει τα δικά της προϊόντα συντήρησης αποκλειστικά φτιαγμένα για να ταιριάζουν στη συλλογή πατωμάτων της.

Η σειρά προϊόντων περιλαμβάνει:

 • καθημερινό καθαριστικό
 • ειδικό υγρό αναζωογόνησης του ξύλου

Τα προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, για αυτό προσπαθήστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα πατώματα που φροντίζονται συστηματικά βερνίκι ή κάποιο άλλο συντηρητικό, πρέπει αρχικά να τρίβονται ώστε να έρχονται στην αρχική τους κατάσταση πριν ξαναγυαλιστούν.

Συμβουλές για την συχνότητα συντήρησης

 • Για μέτρια οικιακή χρήση (υπνοδωμάτια και living room): κάθε 6 μήνες.
 • Για μέτρια έως έντονη χρήση (σκάλες, διάδρομοι, δημόσιοι χώροι): κάθε 2 -4 βδομάδες.
 • Για βαριά χρήση (εστιατόρια, πολυκαταστήματα, σχολεία): κάθε βδομάδα

Live Natural

Το λάδι Live Natural της Boen είναι φυσικό προϊόν φτιαγμένο από ανανεώσιμα υλικά όπως λάδι λουλουδιών, λάδι σόγιας, κερί carnauba , κερί μέλισσας και άλλα ξηρά υλικά. Γίνεται φυσική σκλήρυνση με ακτίνες UV. Αναδεικνύεται ο φυσικός χαρακτήρας του ξύλου δίνοντας μια φυσική αίσθηση απαλλαγμένη από ενεργά βιοδιασπώμενα συστατικά και μαλακτικά.

H BOEN προσφέρει ένα ειδικό σετ προϊόντων συντήρησης για πατώματα με λάδι.

Όλα τα ξύλινα πατώματα, ανεξάρτητα από το βαθμό χρήσης, έχουν μια φυσιολογική φθορά, της οποίας τα σημάδια είναι αναπόφευκτα με το πέρασμα του χρόνου. Για αυτό ακριβώς το λόγο προτείνουμε προληπτικά μέτρα και συστηματική φροντίδα.

Τα BOEN ξύλινα πατώματα με λάδι βελτιώνονται με τον καθαρισμό και την συντήρηση. Με τον καιρό εμφανίζεται ένα φυσικό αλλά εντυπωσιακό χρώμα πατίνας (ντεκαπέ).

Συμβουλές για την συχνότητα συντήρησης

 • Για μέτρια οικιακή χρήση (υπνοδωμάτια και living room): μια φορά το χρόνο
 • Για μέτρια έως έντονη χρήση (σκάλες, διάδρομοι, δημόσιοι χώροι): μια φορά το μήνα
 • Για βαριά χρήση (εστιατόρια, πολυκαταστήματα, σχολεία): μια φορά το μήνα